Lär dig spela poker med Texas Hold'em Skolan
Start > World Series of Poker > WSOP historia

WSOP historia

Det första WSOP hölls 1970 och är sedan världens största pokerturnering alla kategorier. Tävlingens "fader" är Benny Binion som samlade ihop de bästa pokerspelarna och lät dem göra upp i hans egna kasino Binion's Horshoe i Las Vegas. 1970 deltog endast 7 pokerspelare och vinnaren det året blev Johnny Moss. På den tiden röstade man om vem skulle vinna. Det var deltagarna själva som var med i omröstningen. Han vann även 1971 men då hade man gått ifrån modellen med att rösta fram vinnaren. Detta år var förstpriset $30 000. Det var för övrigt bara vinnaren som vann några pengar. The winner takes it all...

Sedan starten 1970 har antalet spelare ökat. Först 2003 så hade intresset verkligen vaknat till liv. över 800 spelare deltog då i huvudeventet och det året vanns det av Chris Moneymaker. Han hade kvalat in till tävlingen via en sattelit och det är mycket tack vare hans vinst som intresset kring poker exploderat de senaste åren. År 2005 var deltagarantalet hela 5619 spelare och då vanns turneringen av australiern Joseph Hachem. Han vann otroliga $7 500 000.

I början bestod WSOP endast av själva huvudeventet men nu är antal turneringar uppe i över 40. I de flesta turneringar spelas Texas Holdem men det spelas även andra pokerformer som t.ex. Omaha och Seven-Card Stud. Det finns även en tävlingen där bara kvinnor får vara med.

Texas Hold'em

Strategier och tips

Tävlingsformer i Texas Hold'em

Poker ordlista

Övrigt