Lär dig spela poker med Texas Hold'em Skolan
Start > Pokerns historia

Pokerns historia

Poker är ett spel som på senare tid blivit väldigt populärt, inte minst i Sverige. En av anledningarna till det ökade intresset är Internet-poker. Sedan slutet på 1990-talet har det dykt upp fler och fler pokerrum på Internet. Massmedia har uppmärksammat denna pokertrenden och flera TV-kanaler sänder idag olika pokerevenemang.

Man vet inte helt säkert varifrån poker kommer. Det finns ett flertal teorier. Vissa menar att det härstammar från Tyskland, andra menar på att det kommer från den hinduiska kulturen. På 1830-talet spelade man i USA ett kortspel som gick under benämningen "cheating game". Det spelades av 2-4 personer där man använde en kortlek beståande av 20 spelkort (alla "klädda" kort). En man som hette Jonathan A Green skrev 1834 ned de tidigast kända instruktionerna till "cheating game". Efter ett tag valde han att döpa om spelet till poker.

Det finns andra teorier kring ursprunget för ordet poker. En teori man ofta stöter på är att ordet kommer från det franska spelet ”poque”. En annan teori menar att ordet kommer från det tyska spelet ”pochspiel”. Vissa menar att det kommer från magins uttryck ”hokus-pokus”.

Texas Hold'em

Strategier och tips

Tävlingsformer i Texas Hold'em

Poker ordlista

Övrigt