Lär dig spela poker med Texas Hold'em Skolan
Start > Pokerbord

Pokerbord

När man pratar om pokerbord kan man mena två olika saker. Dels bord som man sitter runt och spelar poker och dels pokerbord på Internet, ett pokerrum på nätet där man kan spela online poker och vinna (eller förlora) pengar. Jag har inte så mycket erfarenhet om det förstnämnda så jag tänkte fokusera på pokerborden som man kan hitta på Internet.

Det finns hundratals olika Internetkasinon som erbjuder online poker. På de flesta av dessa kan man spela flera olika typer av poker med olika insatser. De flesta pokerrummen har USA dollar som valuta när man beräknar insaterna och limits.

Det är också vanligt att pokerrummen erbjuder turneringar och freerolls. Jag brukar själv spela en hel del turneringar på Internet och det kan ta många timmar innan en turnering är avslutad. Förhoppningsvis blir man sittandes hela tiden för det skulle ju innnebära att man vinner. Jag har vunnit flera turneringar och som mest har vinsten varit ca 5 000 USD. Gissa om jag var nöjd efter den vinsten!

Många spelare sitter och spelar på heltid och de flesta av dem sitter vid flera pokerbord på samma gång. Jag brukar ha som mest 4 st pokerbord uppe samtidigt men då gäller det att man är koncentrerad och inte pysslar med annat under tiden.

För en som aldrig spelat online poker tidigare kan det verka som det går väldigt fort men det går ganska fort att komma in i tempot. Helt plötsligt tycker man att det går för långsamt istället. Vid vissa av borden erbjuds därför "hög-tempo" spel och där går det undan kan jag lova. Du bör spela ett tag vid pokerborden där tempot ligger på normal nivå innan du du väljer ett hög-tempo pokerbord.

För att börja spela på pokerborden online så krävs det att man öppnar ett konto på något av pokerrummen. När man har gjort det måste man sätta in pengar för att kunna spela. Många av online pokerrummen erbjuder även gratis poker och det kan jag verkligen rekommendera att du börjar med innan du satsar riktiga pengar. En stor skillnad när man spelar om låtsaspengar är att spelarna är mindre försiktiga eftersom man inte riskerar att förlora något, men om jag vore du så skulle jag ändå spela som om det vore riktiga pengar för känslans skull.

Som en extra trevlig nyhet bestämdes det nyligen att pokervinster ska vara skattefria inkomster. Tack för det och grattis alla ni som spelar om pengar!

Texas Hold'em

Strategier och tips

Tävlingsformer i Texas Hold'em

Poker ordlista

Övrigt